2018. szeptember 12., szerda

Kereszt-túra két keréken.

Rendhagyó módon jelentkezem és azokhoz szólnék elsősorban,akik rendszeresen járnak hagyományos római rítusú Szentmisékre illetve akik nyomon követik blogoldalunkat és az azon közzétett szellemi kincseinket. Egy nagyon jó kezdeményezés vagy szervezés,ötlet ami elindította bennem hogy klaviatúrát ragadjak és megosszam veletek a következőt. Miszerint történt a "Hagyma fővárosában" a Szent István Király Plébánia és a Szirbik Miklós Egyesület szervezésében hogy nyomába eredtek a Makón fellelhető kereszteknek. A város feszületeihez két keréken tekertek el, csodás közösségi élményt nyújtva ezzel egymásnak, újabb ismereteket szerezve városuk múltbéli hagyományairól, történelméről, vallási jelképeiről, szokásairól. Hálával és köszönettel váltak el a nap végén a szervezőktől a lélekemelő programért, a találkozásokért, a bicajos beszélgetésekért!

Kérlek benneteket hogy a képek láttán gondolkozzatok el azon,hogy nem szeretnétek-e ti is a közeljövőben egy ilyen hasonló,akár ugyanilyen programot Szegeden.

Ezzel kapcsolatos észrevételeiteket,hozzászólásaitokat akár ezen bejegyzés alatti megjegyzés rovatba vagy a már ismert e-mail címünkre várom: szentgyorgyalapitvany@gmail.com

A képeket Farkas Éva Erzsébet Makó polgármester asszonyának engedélyével rendelkezésemre bocsátotta./A Szerk./











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése