2011. szeptember 21., szerda

Óh, be szép...

Jól tudjuk, hogy a negatív reklám is reklám, de bizton tudva, hogy jelen sorok szűkkörű olvasótáborának tagjai nem fognak meginogni a valódi Szépbe, Jóba és Igazba, azaz Istenbe vetett hitükben, minden további esztétikai megjegyzés nélkül "közkinccsé" tesszük a híres belga Slabbinck cég néhány kazula-modelljének fényképét. Ezeket a darabokat Magyarországon is meg lehet vásárolni. Vegye, aki akarja...


A Különleges modellek fiókból. Ára 192.000  Ft.
A Master Collection egyik darabja. Ára 156.000 Ft.
Ugyanonnan. Tied lehet 255.000 Ft-ért.
Master Collection. 280.000 Ft.
A mesteri gyűjtemény legbecsesebb darabja. 427.000 Ft.
Gyorsan hozzáfűzném, hogy akinek ez utóbbi darab megtetszett, gyorsan keresse meg e sorok íróját. Ígérem, hogy fele ennyi pénzért elkészítem neki saját kezemmel, és a színvilága is változatosabb lesz.

Végül, ingadozóknak ajánlom a következő sorokat elolvasásra.

2 megjegyzés:

  1. A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy a szóban forgó cég viszonylag kulturált miseruhákat is kínál megvételre (nem kevésbé meredek áron).

    http://www.slabbinck.be/hu-HU/producttree/index.html?id_producttree=17#node17

    Az mindenesetre ijesztő, hogy a magyar liturgikus élet egyik befolyásos közszereplője, Káposztássy Béla lelkesen ajánlja ezt a kultúrszemetet és esztétikai csípőficamot, ráadásul olyan jelzők kíséretében, mint: "mesés", "igényes" és "hallatlan".

    VálaszTörlés
  2. Biztos, hogy a "mesés", "igényes" és "hallatlan" jelzőkkel Káposztássy Béla kizárólag a fenti képeken látható miseruhákra gondolt? Ha jól látom, a kollekciónak ezek csupán egy részét alkotják, miközben a "teljes igazsághoz hozzátartozó" készletek manipulust is tartalmaznak, vagyis alkotóik kifejezetten régi rítusú felhasználásra szánhatták őket. Ez szerintem valóban "hallatlan", különösen egy mainstream belga cégtől.

    VálaszTörlés