2022. december 31., szombat

 

A hosszú betegség után, december 31-én elhunyt XVI. Benedek pápára emlékezünk.

Kilencvenöt éves korában szombaton 9 óra 34 perckor elhunyt XVI. Benedek nyugalmazott pápa, aki 2005 és 2013 között volt a római katolikus egyház feje - jelentette be a Vatikán.

„Amikor átveszem ezt a szolgálatot, Péter utódáét, nyomatékosan megerősítem szilárd elhatározásomat, hogy továbbra is a II. vatikáni zsinat megvalósítására törekszem elődeim nyomdokain, hűségesen ragaszkodva az egyház kétezer éves hagyományához.” Életfeladatának tekintette, hogy a katolikus hit igazságát és szépségét megmutassa. Az „igazság munkatársának” tartotta magát, ahogy ezt már püspöki jelmondata is jelezte. E jelmondat választásáról így vall: „Mindig az igazságot akartam követni, és annak szolgálatában állni. Másrészt azért választottam ezt a mottót, mert a mai világban az igazság fogalma szinte teljesen kihalt, pedig minden elvész, ha az igazság eltűnik.”

Két idézet Őszentségétől:
"A szeretet nem puszta érzelem. Az érzések jönnek és mennek. Az érzés lehet egy nagyszerű, kezdeti szikra, de az egész szeretet nem ez. (...) Természetesen ez egy folyamat, állandó úton-lét: a szeretet soha nincs "készen", nincs befejezve; változik az élet folyamán, érlelődik, s éppen ezáltal marad hűséges."

"Ne féljetek Krisztustól, nem vesz el tőletek semmit és mindent megad nektek."

Nyugodj Békében Benedek pápa! 
Köszönjük Szolgálatodat!
Emlékedet Szíveinkben megőrizzük!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése