2020. április 4., szombat

Hagyományos rítusú szentmise közvetítés a templom Facebook-oldalán!

Tájékoztatjuk a kedves híveket hogy a belvárosi Szent Mihály-templom  Facebook oldalán, az elkövetkezendő időszakban minden vasár és ünnepnapon délelőtt fél 11-kor szentmisét közvetítünk élőben gödöllői rendházi kápolnánkból.

A szentmiséket celebrálja: Kovács Ervin Gellért atya.

A szentmisék később is visszanézhetőek az oldalon.

🖱 Facebbok oldal linkje

A rendkívüli helyzet ideje alatt a Premontrei Iskolaközpont facebook-oldalán minden hétköznap 10 órától lesz szentmise-közvetítés.

Hétfő reggelente 7:50-kor a hétindító gondolatok közvetítésébe lehet bekapcsolódni.

Vasárnaponként a Premontrei Plébániatemplomból is lesz szentmise-közvetítés.

Az iskola facebook-oldalán lesznek elérhetőek a 10 órakor kezdődő szentmisék, amelyeket Imre atya celebrál és a hétfői hétindító gondolatok, amelyeket a premontrei szerzetesek tartanak: https://www.facebook.com/virtutevinces

Az alábbi youtube-csatornán pedig a Premontrei Plébániatemplom vasárnapi szentmiséit lehet nyomon követni:https://www.youtube.com/channel/UCdBtTLzzDWxoF_IgGdm7rCg



Hogyan viselkedjünk, ha otthonunkban, a számítógépen vagy okostelefonon keresztül követjük a szentmisét, hogy részvételünk jelentőségét tovább növeljük?

Bernard (Drans) Nolasco szalézi atya a Fülöp-szigeteken megjelenő „St. John Bosco Today” magazin szerkesztője kiváló tanácsok formájában foglalta össze a választ erre a kérdésre:

1. Készíts egy oltárt
Tegyél rá égő gyertyát, hogy fokozd az ünnepélyes hangulatot. A kezdés előtt megfelelően hangolódj rá. Vegyél háromszor mély lélegzetet.

2. Öltözz alkalomhoz illően

még akkor is, ha csak otthon vagy. A pizsama vagy házi ruha helyett vegyél fel megfelelő öltözetet, tedd rendbe a hajad és az arcod.

3.Távolítsd el, ami zavaró

Halkítsd le, vagy kapcsold ki a környezetedben levő, hangot adó készülékeket (természetesen nem azt, amin a közvetítést követed).

4. Végezz lelki áldozást

Tedd ezt szívből, és gondolj arra, mit jelentenek a szavak, ha nincs lehetőség az áldozásra.

5. Imádkozd a kötelező imákat

a mise alatt, vagy rövidesen utána. Kérd a Szűzanya közbenjárását. Foglald imáidba azokat is, akik közvetlen veszélyhelyzetben dolgoznak.

6. Gondolkodj el azon, hogy Isten szeretetre tanít bennünket

ezekben a „koronavírus-sújtotta” időkben és hogy saját önzésünk miatt is elbukhatunk.

Gyakorta csak akkor fogjuk fel valaminek az értékét, ha meg vagyunk fosztva tőle. Ez a hat lépés segíthet nekünk ápolni a vágyat, hogy hamarosan fizikailag is magunkhoz vehessük Jézust.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése