2018. augusztus 22., szerda


"A kézbe áldozást az Egyház liturgikus fegyelme elleni lázadásként kezdték el. Azok kvázi-finomkodása, akik azt bizonygatják, hogy 'felnőtt emberekként etethetjük magunkat', hajlamos semmibe venni azt az alapvető lelki igazságot, hogy Istent mindannyiunknak bűnbánattal teli, alázatos és háládatos koldusokként szabad csak megközelítenünk.

Amikor az egyházi vezetők megadták magukat az ő követeléseiknek, világos szabályokat hoztak erre a gyakorlatra. Ezeket a szabályokat azonban ritkán tartják csak be teljesen. Azokat a papokat pedig, akik igyekeznek tiszteletben tartani és betartani őket, gyakran úgy kezelik, mintha túlságosan szigorúak lennének, vagy mintha hiányozna belőlük a lelkipásztori érzékenység.

Mindemellett ez a gyakorlat az Oltáriszentség darabjait hagyja a padlón - ami a templomi porszívó porzsákját de facto tabernákulummá teszi."

Thomas Collins atya (Virginia, USA), "A katolikus egyház evolúciója a feledés felé", Religion, 2018. május 29. (http://www.speroforum.com/a/LFVWRJFFJN28/83412-The-evolution-of-the-Catholic-Church-into-oblivion)

Kapcsolódó cikkünk:
- Athanasius Schneider püspök a kézbe áldozásról
https://katolikusvalasz.blog.hu/2018/08/12/athanasius_schneider_puspok_a_kezbe_aldozasrol_az_egyhaz_valsagarol_es_megreformalasarol_es_az_al_pu
- Mi a teendő, ha kiömlik a Szent Vér vagy földre hull a Szent Test? (Instrukció 1923-ból) https://katolikusvalasz.blog.hu/2017/05/04/mi_a_teendo_ha_kiomlik_a_szent_ver



Forrás: Katolikus Válasz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése